Άνοιγμα της Αναπνοής και Τεχνικές Εμβάθυνσης στη Ψυχοθεραπεία

ΥΤΟΤΕΛΕΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ #ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ #ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (10 ωρών)
Σωματικά Επικεντρωμένη #Ψυχοθεραπεία #Gestalt
“Άνοιγμα της #Αναπνοής Και Τεχνικές Εμβάθυνσης στην Ψυχοθεραπεία”

Κυριακή 9 Ιουνίου ’19 στην #ΑΘΗΝΑ
11:30 – 21:30 μ.μ.
Νέο Ψυχικό (Κοντά στο ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ)

“Σπλαχνική Βίωση Συναισθημάτων, Άνοιγμα Αναπνοής & Βιοενεργειακή Φόρτιση ”

Εκπαιδευτής : Στάθης Λάζαρης, B.Sc.
(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker , Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
https://forms.gle/soMkxSaWVSqzVe9a9

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Πληροφορίες – Εγγραφές
Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας
Τηλ: 6936 776333
Viber call : 0030 6936 776333
apolonos23@gmail.com

***********************************************************

Προσιτά ΔΙΔΑΚΤΡΑ :
60€, 50€ με προεγγραφή
45€, 35€ για φοιτητές με προεγγραφή
(Οι τιμές είναι προ Φ.Π.Α.)

***********************************************************

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Το 10ωρο αυτοτελές σεμινάριο είναι επικεντρωμένο στην ιδιαίτερη σημασία του Σπλαχνικού Εσωτερικού Καναλιού για την Ψυχοθεραπεία ως το μέρος του οργανισμού όπου αποτυπώνονται και αποθηκεύονται τα ανεπεξέργαστα υπολείμματα της ψυχικής ενέργειας των ανεπίλυτων ψυχικών τραυμάτων. Επίσης διδάσκονται τεχνικές για το Άνοιγμα της Αναπνοής και ειδικές Θέσεις του σώματος που συμβάλουν με μοναδικό τρόπο στην εμβάθυνση της Ψυχοθεραπείας όταν μπλοκάρει η θεραπευτική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες κατανοούν τη δύναμη & την αμεσότητα που έχει η σωματικά βιωμένη εμπειρία με τη συνειδητότητα εστιασμένη στο “Εδώ-και-Τώρα” και αποκομίζουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις άμεσα εφαρμόσιμες στις δικές τους θεραπείες.

Αυξάνοντας τη Βιοενεργειακή φόρτιση και θέτοντας τη σωματική βίωση των συναισθημάτων στο επίκεντρο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας

Η εκπαιδευτική διαδικασία επικεντρώνεται στην έννοια της φόρτισης και στην παρουσίαση της βασικής αντίληψης της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, σύμφωνα με την οποία η μπλοκαρισμένη συναισθηματική ενέργεια που προκαλείται από τα ψυχικά τραύματα αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς υπό τη μορφή “κυστών ενέργειας”.

Πιο αναλυτικά τα περιεχόμενα του σεμιναρίου είναι:

• Η ιδιαίτερη σημασία του σώματος για την Ψυχοθεραπεία ως το μέρος του οργανισμού όπου αποτυπώνονται τα ψυχικά τραύματα από τα ανεπίλυτα υπολείμματα της ψυχικής ενέργειας. Συνήθως το Σπλαχνικό Εσωτερικό Κανάλι και ο Περιτοναϊκός ιστός είναι οι συγκεκριμένοι ιστοί αποτύπωσης , αποθήκευσης της συναισθηματικής ενέργειας.
• Η ουσιαστική λειτουργία της ελεύθερης, φυσικής αναπνοής για την Αλληλο-Επίδραση με το φυσικό και διαπροσωπικό περιβάλλον.
• Παρουσίαση των 2 ερωτήσεων που ανατρέπουν τις αντιστάσεις και διευκολύνουν την θεραπευτική διαδικασία: Αν το “Τι κάνω, Πως το κάνω & Πότε” θεωρείται ένας ακρογωνιαίος λίθος της Θεραπείας Gestalt, τότε το “Πως αισθάνεσαι στα σπλάχνα σου ή τι βιώνεις στον Πυρήνα σου καθώς αυτή τη στιγμή κάνεις ότι κάνεις και όπως το κάνεις” είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος στη Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt.
• Βασικές γνώσεις για την ελεύθερη, φυσική αναπνοή, το βάθεμα της, την αύξηση του επιπέδου Βιοενεργειακής φόρτισης του θεραπευόμενου.
• Παρουσίαση 2 τεχνικών και 1 ειδικής θέσης που διευκολύνουν το ξεμπλοκάρισμα της αναπνοής του θεραπευόμενου.
• Εισαγωγή στη διαδικασία των Θεραπευτικών Εσωτερικών Σωματικών Διαλόγων.

Κύρια Χαρακτηριστικά Σχεδιασμού
του Εκπαιδευτικού σεμιναρίου

1. Διάρκεια σεμιναρίου: 1 ημέρα, 10 εκπαιδευτικές ώρες.
2. Η μεθοδολογία, οι εξειδικευμένες γνώσεις & οι τεχνικές λεπτομέρειες που διδάσκονται είναι:
 Άμεσα εφαρμόσιμες από την επόμενη κιόλας ημέρα και
 Εξαιρετικά εύπλαστες που ενσωματώνονται εύκολα στις δικές σας θεραπευτικές προσεγγίσεις
3. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι Περιεκτικό, Time effective & Cost effective με αναλογία θεωρίας και πρακτικής εκπαίδευσης περίπου 30 % με 70 %.
4. Από τις πρώτες ώρες της εκπαίδευσης, οι ψυχοσωματικές αισθήσεις, η Αναπνοή & το Σώμα με τις ψυχοθεραπευτικές λειτουργίες του αναδεικνύονται στο θεραπευτικό προσκήνιο και καταλαμβάνουν την πολύτιμη θέση που τους αρμόζει.
5. Περιλαμβάνει:
 Σε βάθος περιγραφή όλων των τεχνικών λεπτομερειών για την εφαρμογή της μεθοδολογίας
 3 θεραπευτικές επιδείξεις από τον εκπαιδευτή
 Εκτεταμένη πρακτική εκπαίδευση και εποπτευόμενη άσκηση στην εφαρμογή
 Πολλές ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη & θεραπεία.
6. Προσφέρεται σε πολύ προσιτό κόστος (50€ με προεγγραφή) και για τους φοιτητές σε ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή (35 € με προεγγραφή).

Σε ποιους απευθύνεται
1. Επαγγελματίες ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους σχέσεων, συμβούλους ψυχικής υγείας και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
2. Επαγγελματίες Ψυχοθεραπευτές διαφόρων προσεγγίσεων, όπως Gestalt, Συστημικούς, Σωματικούς, Συνθετικούς, Δραματοθεραπευτές, κ.α.
3. Τελειόφοιτους, απόφοιτους και φοιτητές σχολών Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής, καθώς και εκπαιδευόμενους Ψυχοθεραπευτές
4. Κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ
Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), Ιδρυτής, Διευθυντής & εκπαιδευτής του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού Unity Energetics International Institute.
Σωματικός και Αναδρομικός ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 30 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, Bodymind Therapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτική κ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).
Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986).
Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων “ΔΙΟΔΟΣ”.

***************************************************************************
ΑΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

” Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας & η Γλώσσα Αυτονομίας της μεθόδου Gestalt ”

Σάββατο 8 Ιουνίου ’19

περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/453577765390348/

***************************************************************************

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
https://forms.gle/soMkxSaWVSqzVe9a9

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Πληροφορίες – Εγγραφές
Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας
Τηλ: 6936 776333, 210 9916096

Viber call : 0030 6936 776333
apolonos23@gmail.com