ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΝΤΕΙΟ” 2019!

Για δεύτερη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διοργανώνει το “Θερινό Μαντείο”, ένα πολυήμερο εργαστήριο εκπαίδευσης και δημιουργίας για επαγγελματίες ηθοποιούς, από 1 έως 17 Iουλίου 2019, στα Γιάννενα και στην αρχαία Δωδώνη.

Επιμελήτρια και επιστημονική υπεύθυνη του “Θερινού Μαντείου” είναι η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη και υπεύθυνη της διοργάνωσης η Eλένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Το “Θερινό Μαντείο” εντάσσεται στο «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος» που συντονίζει και ενισχύει το ΥΠΠΟ.

• Διδάσκουν:
Mιχαήλ Μαρμαρινός, Θωμάς Μοσχόπουλος, Σίμος Κακάλας,
Ρηνιώ Κυριαζή, Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, Κορνήλιος Σελαμσής.
Masterclasses:
Βίκτωρ Αρδίττης, Αγλαΐα Παππά, Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Kατασκευή προσωπείων: Μάρθα Φωκά
Συνεργάτης δραματουργίας: Tάσος Αγγελόπουλος

• Μαζί με τους διακεκριμένους Έλληνες διδάσκοντες στο “Θερινό Μαντείο 2019” συνεργάζονται δύο σημαντικοί ξένοι καλλιτέχνες:

Εργαστήριο-παράσταση της Chiara Guidi

Η Κιάρα Γκουίντι είναι ιδρυτικό μέλος (μαζί με τον Ρομέο και την Κλάουντια Καστελλουτσι), του διεθνούς φήμης θιάσου Socìetas Raffaello Sanzio. Φημίζεται ως ερευνήτρια της φωνής στο θέατρο. Είναι επίσης πρωτοπόρος στο θέατρο για παιδιά.
Στο “Θερινό Μαντείο” θα διευθύνει ένα οκταήμερο σεμινάριο πάνω στην “Άλκηστη” προσαρμοσμένη για παιδικό κοινό (“La terra dei lombrichi”) που θα παρουσιαστεί στην αρχαία Δωδώνη. Η παράσταση έχει ήδη τύχει θερμής υποδοχής στο εξωτερικό, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα δοθεί σε ανοιχτό χώρο· με τη συμβολή του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Μasterclass του κορυφαίου σκηνοθέτη Peter Stein πάνω στις παραστάσεις του “Ορέστεια” και “Ηλέκτρα”.

Ξεναγήσεις: Αρωγός του “Θερινού Μαντείου” είναι ο διαπρεπής αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σουέρεφ, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιήσει περιήγηση στην αρχαία Δωδώνη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Εκδρομές Διαλέξεις Παραστάσεις: Έχουν επίσης προγραμματιστεί εκδρομές και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΑΠΘ.
Οι σπουδαστές του “Θερινού Μαντείου” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις αρχαίου δράματος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης.

Διάρκεια του “Θερινού Μαντείου”: από 1 έως 17 Iουλίου 2019· στην αρχαία Δωδώνη και στην πόλη των Ιωαννίνων.

(Ημέρα άφιξης: 30 Ioυνίου – Ημέρα αναχώρησης: 17 Ioυλίου).

Σπουδαστές: To “Θερινό Μαντείο” απευθύνεται σε νέους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και εν γένει καλλιτέχνες της σκηνικής πράξης, αποφοίτους δραματικών σχολών και θεατρολογικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρακτικής κατεύθυνσης.

Κόστος: 280 ευρώ -250 ευρώ για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Ιωαννίνων. Περιλαμβάνονται: δίδακτρα, διαμονή, μεσημεριανό, εκδρομές, περιηγήσεις, διαλέξεις, παρακολούθηση παραστάσεων.

Δήλωση συμμετοχής: Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα, με ενσωματωμένη μια φωτογραφία τους, το αργότερο ως το βράδυ της Πέμπτης 30.5.2019, στη διεύθυνση: masterclass.dodoni@gmail.com