Σεμιναριο “Στανισλαβσκι” Στο Θεατρο Αρατος

‘STANISLAVSKI – DEVISED’ στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ στις 18 Ιουνίου 2019

Ο σκηνοθέτης – θεατρολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ διοργανώνει σε συνεργασία με το θέατρο ΑΡΑΤΟΣ σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με θέμα το «ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ».

Η υποκριτική τέχνη απαιτεί μεθοδολογία, η κατανόηση της οποίας απαιτεί εξάσκηση. Από τις δοσμένες συνθήκες και την ‘διαμέσου γραμμή των ενεργειών’, ως τη συγκινησιακή μνήμη και το υπερκείμενο, το σύστημα Στανισλάβσκι αποτελεί την ιδανικότερη μέχρι σήμερα προσέγγιση της υποκριτικής, διαμέσου του ψυχισμού και της επιστημονικής προσέγγισης του ανθρώπινου χαρακτήρα.
Σπουδαστές θεάτρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν θεωρητικά και βιωματικά την επικρατέστερη τεχνική υποκριτικής μπορούν να εμβαθύνουν μέσα από το διαδραστικό σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με θέμα το “Σύστημα Στανισλάβσκι – Stanislavski Devised”, και ειδικότερα μέσω της θεωρητικής ανάλυσης αλλά και 70 και πλέον αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο καθηγητής, θεατρολόγος και σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερινός. Με σπουδές στο Ηunter College, HB Studio και Weist-Barron Studio στην Νέα Υόρκη, αριστούχος απόφοιτος με τιμητική διάκριση του London Μetropolitan University του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, καθώς και διεθνή καριέρα ηθοποιού και σκηνοθέτη στη Βρεταννία και τις Η.Π.Α., έχει διδάξει το σύστημα Stanislavski και τη μέθοδο Strasberg σε ελληνικές και διεθνείς δραματικές σχολές.

‘Σύστημα Στανισλάβσκι’ – Stanislavski Devised | Διαδραστικό Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Γιώργο Αυγερινό | ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ – ΜΟΣΚΩΦ 12, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ | ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – 16.00 – 22.00 μ.μ.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 6 ώρες. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6930949458 ή στην σελίδα Stanislavski Devised στο θέατρο Άρατος ( Facebook).
Θα χορηγηθούν ονομαστικές βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες
Κόστος σεμιναρίου : 20 ευρώ ανά άτομο.

  • : Θέατρο Άρατος- Moskov 12, Thessaloniki, 54625 Θεσσαλονίκη
  • : 6930949458
  • : 20 ευρώ ανά άτομο.